Opušteni vodič kako pozirati ispred kamere u 2024.

 

Ugledala se prilika ili potreba da pokažete svoje najbolje lice na fotografiji… Ali s toliko mnogo poza, kako odabrati onu koja vrišti "unajmite me" ili "Ja sam prava stvar"?

 

Evo nekoliko savjeta kako ispasti super, a ne kao štreber.

 

Samouvjerena poza:

Uspravite se i ne zaboravite suptilno podignuti bradu – to je kao da kažete: "I'm in charge", a da to zapravo ne kažete. Samo zapamtite, samopouzdanje je ključno, a ne arogancija.

 

Pristupačna poza:

Zamislite ovo kao svoju pozu "Hej, ja nisam strašan". Nagnite glavu, bljesnite iskrenim osmijehom i držite govor tijela otvorenim, samo prijateljska vibra koja kaže: "Neću ugristi... osim ako me ne natjeraš."

 

Profesionalna poza:

Ispravite se, suočite se s kamerom i dajte im svoj najbolji neutralan, ali prijateljski izraz. I molim vas, bez pačjih lica ili znakova mira - ovo je fotografija za posao, ne za vaše prijatelje.

 

Klasična slika glave:

Uspravite se, gledajte ravno ispred sebe i nasmijte se!

 

Kut 3/4:

Okrenite se malo u stranu, blago preko ramena i voila – trenutna intriga! To je kao da kažete: "Nisam samo lijepo lice, ja sam i tajanstven."

 

Uredska slika:

Zašto se zadovoljiti običnom pozadinom kada možete imati cijelu scenu? Bilo da ste u uredu, na otvorenom ili se opuštate sa svojim ljubimcem zlatnim ribicama, pokažite im gdje se događa čarolija.

 

Spontana fotografija:

Uhvaćen usred smijeha, usred gutljaja ili usred - "što je ono tamo?" – iskrena fotka je usmjerena na hvatanje pravog vas.

 

Zaključno, bilo da zauzimate pozu koja vrišti "Ja sam šef" ili "Ovdje sam samo zbog besplatnih grickalica", ne zaboravite da bude stvarna, neka bude zabavna i, iznad svega, neka bude profesionalna.

I hej, ako ništa drugo ne uspije, samo se nasmiješite i pretvarajte se da znate što radite – zasad nam je išlo!

 

 

Previous
Previous

Kako se pripremiti za fotografiranje portreta u Studiju: Vodič za Klijente

Next
Next

5 jednostavnih savjeta kako pozirati za poslovne portrete